Вести

Во рамките на проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН” се започна со реализација на главната активност од проектот, Градежни  работи на административната зграда на Општина Кочани и промена на нејзината енергетска ефикасност од класа  D во класа B. Повеќе

Центрите за развој на планските региони земаа учество на четвртиот Координативен состанок на Министерството за локална самоуправа (МЛС) и Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), оддржан на 06-ти април 2017 година (четврток) во големата конференциска сала в. . .

Повеќе

Центарот за развој на Источен плански регион во соработка со Светска банка, одржа информативен настан на тема: „Проект за локална и регионална конкурентност“ во врска со првиот Повик за изразување на интерес за финансирање на под-проекти од областа на туризмот.  Пов. . .

Повеќе

На 03ти Април 2017 година (Понеделник), Обласната Администрација Благоевград, Бугарија и Центарот за развој на Источен плански регион, Штип, Македонија во Благоевград оддржаа заедничка прес конференција за промоција на проектот “Зелени згради за заедничка. . .

Повеќе