Вести

Центарот за развој на Источен плански регион во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој организираа инфо сесија за четвртиот повик за инструментите: Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап, спин- оф  и Кофинансирани грантови и у. . .

Повеќе

На 28 февруари 2017 година, Центарот за развој на Источен плански регион и Обласната Админинстрација Благоевград оддржаа Прва Прес конференција за промоција на проектот “Зелени згради за заедничка зелена иднина-ГРЕЕН”CB006.1.11.038, финансиран од Првиот повик на Ин. . .

Повеќе

На 31-ви јануари, 2017 година, во салата на Советот на општина  Штип, се оддржа информативен настан со приватниот сектор од Источен плански регион, општините од Источен плански регион и останатите заинтересирани чинители на тема: Можности кои ги нуди новата  ИПАРД . . .

Повеќе

Центарот за развој на Источен плански регион со соработка со Светска банка и ЕУ делегацијата, одржаа информативен настан на тема: „Проект за локална и регионална конкурентност“.

. . .
Повеќе