Економска Дипломатија - Поттикнување на извозот на македонски производи

30 03, 2019

Промотори

2019-03-30T11:34:25+01:0030 март, 2019||

Владата на Република Македонија континиуирано работи на имплементација на мерки за подобрување на бизнис климата и зголемување на конкурентноста на македонската економија. Во овие мерки се инкорпорирани најдобрите искуства [...]

29 03, 2019

Промовирање на Република Македонија како атрактивна туристичка дестинација

2019-03-29T22:54:56+01:0029 март, 2019||

Напорите на економската дипломатија се насочени и кон промовирање на туристичките можности на Македонија. Кaко резултат на активна промоција, во последните години бројот на странски туристи и бројот на ноќевањата [...]

Go to Top