Invest in EPR

About Invest in EPR

Овој автор сеуште не внел податоци.
So far Invest in EPR has created 187 blog entries.
21 02, 2023

Со дигитална трансформација до иновација

2023-02-21T00:06:31+01:0021 февруари, 2023|Вести, Извeстување, Информации|

Фондот за иновации и технолошки развој со нов јавен повик „Со дигитална трансформација до иновација”, наменет за мали и средни претпријатија од земјоделско-прехранбениот и туристичкиот сектор. Дигиталната трансформација на клучните процеси [...]

14 03, 2022

Регионални форуми на заедницата

2022-03-17T07:17:47+01:0014 март, 2022|Вести, Информации|

Центарот за развој на Источен плански регион го започна процесот на Регионални форуми во заедницата кој е финансиски поддржан од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и [...]

27 12, 2021

Информативен состанок на Националната платформата за женско претприемништво

2021-12-28T12:57:59+01:0027 декември, 2021|Вести, Информации|

На ден 21.12.2021 година (вторник), во просториите на Центарот за развој на Источен плански регион се оддржа информативен состанок на Националната платформа за женско претприемништво. На состанокот присуствуваше  г-ѓа  Валентина [...]

13 12, 2021

Јавен повик за работодавачи кои имаат потреба од практиканти за обука, изведување работни задачи и стекнување искуство

2023-02-20T23:21:13+01:0013 декември, 2021|Вести, Извeстување, Информации|

Младински Ресурсен Центар iCan во соработка со Агенцијата за вработување на Р.С.М. и Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), во рамки на проектот – Креирање можности за работа за [...]

19 11, 2021

Регионален саем за социјално претприемништво во Источен плански регион

2021-11-24T22:09:01+01:0019 ноември, 2021|Вести, Информации|

Центарот за развој на Источен плански регион како регионална точка за поддршка на социјални претпријатија, на 18ти ноември (четврток) на Градскиот плоштад во Штип го организираше првиот Регионален саем на [...]

6 09, 2021

Презентација на инструментот за поддршка Кoфинансирани грантови за комерцијализација на иновации на Фондот за иновации и технолошки развој

2021-09-08T13:29:01+01:006 септември, 2021|Вести|

Бизнис Центарот при Центарот за развој на Источен плански регион заедно со Фондот за иновации и технолошки развој, oрганизираа инфо сесија за условите за аплицирање на отворениот јавен повик за [...]

21 05, 2021

Презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен повик за финансирање под инструмент за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф“

2021-05-26T18:27:14+01:0021 мај, 2021|Вести, Информации|

Бизнис Центарот при Центарот за развој на Источен плански регион заедно со Фондот за иновации и технолошки развој, организираа инфо сесија за презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен [...]

4 05, 2021

Јавен конкурс за инструмент за поддршка: Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф – СТАРТАПУВАЈ 3!

2023-02-20T23:22:10+01:004 мај, 2021|Вести, Извeстување, Информации|

Врз основа на  член 25 став 4 од Законот за иновациската дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 79/13, 137/13, 41/14, 44/15, 6/16, 53/16, 190/16 и 64/18) и Правилникот за инструментот [...]

5 04, 2021

Четврта форумска сесија за презентирање на резултатите од спроведениот проект „Доградба и реконструкција на Дом за стари лица – Берово”

2021-05-09T22:44:52+01:005 април, 2021|Вести, Информации|

Центарот за развој на Источен плански регион организираше четврта (последователна) сесија од програмата „Регионални форуми во заедницата“, во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, со поддршка на [...]

16 03, 2021

Јавен повик за Дигитализација на земјоделство

2021-03-18T11:32:11+01:0016 март, 2021|Вести, Информации|

Фондот за иновации и технолошки развој на ден 16.03.2021 година, го објавува Јавниот повик за: „Дигитализација на земјоделство“. Одржливото земјоделство е во срцето на „Целите за одржлив развој” на Обединетите Нации [...]

Go to Top