Даночни поволности за инвестирање во Технолошко Индустриските Развојни Зони (ТИРЗ)

27 03, 2019

Услови за користење на даночните поволности

2019-03-27T09:01:34+01:0027 март, 2019||

Овие поволности ги добиваат корисници на зоните кои вршат нова дејност како: производна дејност; дејност од областа на информатичката технологија (изработка на софтвери, склопување хардвер, дигитални записи, компјутерски чипови и [...]

27 03, 2019

Даночни ослободувања и олеснувања

2019-03-27T09:01:13+01:0027 март, 2019||

Корисникот на зоната е ослободен од плаќање данок на добивка за период од 10 години, доколку во рок од две години, по годината на добивање на решението за започнување со [...]

Go to Top