Вести

31 12, 2020

Четврта форумска сесија за презентирање на резултатите од спроведениот проект „Реконструкција на Ски Лифтовите на Пониква“

2020-12-31T14:32:10+01:0031 декември, 2020|Вести, Информации|

Центарот за развој на Источен плански регион организираше четврта (последователна) сесија од програмата „Регионални форуми во заедницата“, во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, со поддршка на [...]

22 09, 2019

Потпишување на Договор за јавна набавка на стоки за набавка и монтажа на опрема во сензорни соби во Штип, Кочани и Делчево, за потребите на на иновативниот проект: „Здрави деца – сигурна иднина“ во рамките на Проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“

2019-09-22T19:26:00+01:0022 септември, 2019|Вести|

На 18-ти септември 2019 година, Центарот за развој на Источен плански регион го потпиша Договорот за јавна набавка на стоки за набавка и монтажа на опрема во сензорни соби во [...]

16 09, 2019

Меѓународна Koнференција „Добри практики за регионален развој во Источен плански регион“

2019-09-16T21:12:15+01:0016 септември, 2019|Вести|

Центарот за развој на Источниот плански регион на ден 12 и 13 Септември во Конференциската сала на Мултимедијалниот Центар „Киро Глигоров“ во Штип организира Меѓународната конференција „Добри практики за регионален [...]

26 08, 2019

е-Билтен Заедно за развој, бр.27

2019-08-26T21:45:47+01:0026 август, 2019|Вести, Извeстување, Месечен е-Билтен „Заедно за развој“|

е-Билтен бр.27- Бизнис центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Источен плански регион. Преземете го тука.  

26 08, 2019

е-Билтен Заедно за развој, бр.26

2019-08-26T21:43:04+01:0026 август, 2019|Вести, Извeстување, Месечен е-Билтен „Заедно за развој“|

е-Билтен бр.26- Бизнис центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Источен плански регион. Преземете го тука.  

26 08, 2019

е-Билтен Заедно за развој, бр.25

2019-08-26T21:40:18+01:0026 август, 2019|Вести, Извeстување, Месечен е-Билтен „Заедно за развој“|

е-Билтен бр.25 - Бизнис центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Источен плански регион. Преземете го тука.  

5 07, 2019

Обучени компании од Источен плански регион на РСМ и менторска поддршка на МСП во рамки на проектот „Акцелератор на знаења за МСП“ МЕКА

2019-07-09T22:08:11+01:005 јули, 2019|Вести|

Проектот „Акцелератор на знаења за мали и средни претпријатија“ МЕКА е финансиран од Европската Унија преку секторот за Централно финансирање и склучување договори (ЦФЦД) - Министерство за финансии на Република С.Македонија, [...]

14 06, 2019

е-Билтен Заедно за развој, бр.24

2019-06-14T22:14:54+01:0014 јуни, 2019|Вести, Извeстување, Месечен е-Билтен „Заедно за развој“|

е-Билтен бр.24 - Бизнис центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Источен плански регион. Преземете го тука.

11 06, 2019

Eднодневна регионална Koнференција „Партнерство за забрзана децентрализација, инклузивен и одржлив развој“

2019-06-14T21:49:09+01:0011 јуни, 2019|Вести|

Еднодневната регионална Конференција„ Партнерства за забрзана децентрализација, инклузивен и одржлив раст“ се одржа на 7-ми јуни во хотел Оаза Штип. Во рамки на проектот „Унапредување на општинското владеење“ финансиран од [...]

24 05, 2019

е-Билтен Заедно за развој, бр.23

2019-06-14T22:13:53+01:0024 мај, 2019|Вести, Извeстување, Месечен е-Билтен „Заедно за развој“|

е-Билтен бр.23 - Бизнис центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Источен плански регион. Преземете го тука.